דברים שלא ידעתם על בסיס למיטה זוגית

על מה נדבר במאמר זה?

בואו נודה באמת – רוב המזרנים מונחים על בסיס תואם.

אך אותו בסיס למיטה זוגית, האם איי פעם עצרתם לחשוב על סוגי הבסיסים השונים והכדאיות של בחירה של בסיס למיטה זוגית דווקא מסוג מסוים ולא אחר? כינסנו את הצוות וגיבשנו הסבר מקיף על הנושא, כדי שתוכלו לשקול את הדברים ולקבל החלטה בעיניים פקוחות. אחרי הכל, הנסיון שלנו נצבר לאורך שנים ארוכות ואם לא נעביר לכם מעט ממנו, הוא סתם יתבזבז. מוכנים? הנה אנחנו מתחילים.

למה צריך בסיס למיטה?

לפני הכל, נשאל את השאלה הכמעט טריוויאלית: מדוע בעצם צריך בכלל בסיס למיטה? הרי אפשר להניח מזרן זוגי על הרצפה, או על שטיח, אפילו הבן של השכנים עשה כך ולדבריו זה מגניב לישון קרוב לרצפה, והוא לא מוצא שום חיסרון בכך.
צר לנו לפוצץ את הבועה של הבן של השכנים, אבל האמת היא שיש לשיטה הזו שני חסרונות עיקריים שלא נלקחים בחשבון – עד שזה מאוחר מדי.

  • מזרן שמונח על הרצפה ללא בסיס מחזיק פחות זמן מעמד
    המזרן לא מתוכנן לנוח על הרצפה, וגם לא על שטיח. היצרן תמיד מתכנן את המזרן כחלק ממערכת הכוללת גם בסיס מתאים. העמידות של המזרן היא פונקציה של דברים רבים, ביניהם איכות היצרן, אופן השימוש, השמירה והטיפול וכן, גם התנאים להם המזרן נחשף.

מי מאתנו שאי פעם חווה הצפה (ומי שלא, האמינו לנו זה בהחלט יכול לקרות בכל רגע וללא כל אזהרה מוקדמת) יבין אוטומטית שמזרן הוא דבר פגיע מאוד כאשר הוא מונח על הרצפה. קל וחומר אם ההצפה מתרחשת כשאין אף אחד בבית… ואפשר לזרוק את המזרן לפח. וחבל.

  • מזרן ללא בסיס מיטה בטיחותי הרבה פחות
    לא שבכוונתנו לזרוע בהלה או לגרום לחלומות רעים (להפך!), אבל יש סיבה טובה לכך שבני אדם מתרחקים מהקרקע בעת שינה כבר כמה אלפי שנים: הרצפה או הקרקע אינם מקום סטרילי ובד”כ מאוכלסות במגוון רחב של יצורים ביולוגיים, החל מחיידקים ובקטריות דרך חרקים ועד מכרסמים קטנים (מצאתם פעם עכבר בבית? או עכביש? נמלים? סביר שכן…) וחיות מחמד ביתיות. כל אלו אינם נקיים בלשון המעטה והסבירות שיטפסו על מזרן המונח על הרצפה גבוהה הרבה יותר מאשר מזרן המונח על בסיס מיטה.

סוגי בסיסים למיטה זוגית

האמת היא שהבחירה, בגדול, היא בין בסיס למיטה עם ארגז לאחסון מצעים, או בסיס ללא ארגז כזה. בתוך שני הסוגים הללו ישנם כמובן דגמים שונים לבחירה, ומנגנונים שונים לארגזים הנפתחים אך הבחירה הראשית היא בין שני הסוגים הראשיים. כדאי להתעניין בהבדלים ולשאול אנשי מקצוע.

בסיס למיטה זוגית

כיצד בוחרים בסיס למיטה?

כאן אין תשובה אחת או נוסחת קסם. הבחירה היא אינדיבידואלית ותלויה בגורמים רבים ולכן חשוב להתאים את סוג הבסיס לבני הבית ולחדר הספציפי בו מניחים בסוף בסיס למיטה ולהפעיל את הספקטרום הרחב של השיקולים הנלווים לריהוט ביתי (ולזכור שעל הרהיט הזה בסוף צריכים גם לישון…) וכאן כדאי להתייעץ עם מוכר מנוסה החשוף ליתרונות והחסרונות של כל בסיס מיטה. אחרי הכל זו בחירה לשנים ארוכות וחבל לגרור טעויות שניתן היה להימנע מהן!

גובה בסיס מיטה

באיזה גובה צריך להיות בסיס המיטה? אם כן, זה תלוי בגובה המזרן שלכם… גובה כללי של מיטה + מזרן נמוך מידי יקשה עליכם בקימה מהמזרן וגובה כללי גבוה מידי, יקשה עליכם כאשר תרצו לעלות על המזרן.

אם כן, גובה כללי אופטימלי הוא בין 45 ס”מ ל-50 ס”מ, תלוי בגובה האדם השוכב על המיטה. שכן גובה מיטה ממוצעת (תחתית רגלי המיטה ועד תחתית המזרן) הוא כ-25 ס”מ וגובה מזרן ממוצע כיום הוא גם כן כ-25 ס”מ.

אם אתם גבוהים מ-185 ס”מ, הזמינו מיטה או מזרן גבוהים יותר, אבל אם אתם נמוכי קומה, 45 ס”מ יספיקו לכם.

היכן ניתן למצוא בסיס למיטה זוגית?

כפי שבוודאי ברור כבר לכל צרכן בישראל – כל מוצר שנועד לשרת אתכם למשך שנים ברמה היומיומית חשוב מאוד לקנות רק ממשווק ותיק, מנוסה ויציב שיש לו גם מגוון, גם שירות וגם יכולות לספק לכם את החוויה שאתם מבקשים. אנו ב‘רק מזרנים’ מחזיקים בכל אלו ונשמח להעניק לכם את השירות הנכון בשבילכם! פנו אלינו כעת.

מקווים שעזרנו, אם המידע במאמר תרם לכם, נשמח את תשתפו!

אהבתם? שתפו!

מאמרים שעשוים לעניין אותך

ספת אירוח אשל
מיטות וידר – רהיטים מבית טוב

וידר מיטות – מיטות נפתחות, ספות נוער ואפילו מיטות לחדר שינה הורים ומיטות מתכווננות, וידר מיטות מתברגת גבוה בתחום השינה בישראל

מזרון מומלץ לכאבי גב

– איזה מזרון מומלץ לכאבי גב? האם יש מזרון מומלץ לבעיות גב? אם כן, מה כל כך מיוחד בו ואיך הוא יכול לעזור לכם? ובכלל איך מומלץ לכם לישון עליו…

כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן?

כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן? רכישת מזרנים היא לא רכישה רגילה. לפני שנפרוש לפניכם את משנתנו בנושא רכישת מזרנים, נקדים ונספר לכם כמה כסף להשקיע ברכישת מזרן…

מעוניינים בפרטים נוספים?

מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם